Две звезди на корта (видео)



Две звезди на корта (видео)
Свързани новини
Свързани играчи
Тагове
31-07-2018 13:44 | Станко Димов

Не се случва често две звезди от различни спортове да споделят един корт. Но миналия петък стана точно това във Вашингтон, където Анди Мъри и Уейн Рууни се срещнаха в навечерието на Citi Open.

„Той има невероятна кариера, един от най-добрите футболисти в историята на Англия“, каза Мъри за дългогодишния нападател на Манчестър Юнайтед. „Беше приятно да се срещнем, никога не го бях виждал на живо преди“, допълни тенисистът.

Рууни, който е голмайстор №1 в историята на английския национален отбор и Манчестър Юнайтед, в момента играе за вашингтонския клуб Ди Си Юнайтед. Футболистът призна, че за първи път е гледал на живо Мъри на финала на Уимбълдън през 2013-а, когато шотландецът победи Новак Джокович и стана първият британец с трофея от „Ол Ингланд Клъб“ от 77 години насам.

„Беше невероятно, огромно постижение. В този момент Джокович изглеждаше абсолютно непобедим, така че Мъри постигна нещо впечатляващо“, сподели Рууни. „За първи път бях на Уимбълдън и гледах исторически за цяла Великобритания двубой. Беше фантастично“.

За разлика от Мъри, който е страстен футболен почитател и редовно е практикувал този спорт, контактът на Рууни с тениса не е толкова близък. Двамата размениха по няколко удара на корта, а Мъри даде мнението си за уменията на  футболиста: „Справи се прилично. Форхендът му е наред, дори успя да върне няколко сервиса. Като цяло не е зле. Бекхендът обаче трябва да се подобри“, пошегува се Мъри.

В понеделник вечер Мъри надви с 2:1 сета Макензи Макдоналд (САЩ) и постигна първи успех на хард корд от март миналата годината. Във втория кръг във Вашингтон шотландецът ще срещне първата ракета на Великобритания Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини