Зверев подкрепи решението за часовник преди сервиса



31-07-2018 12:39 | Николай Драганов

Световният №3 Александър Зверев се изказа в подкрепа на решението за налагане на видим часовник на корта, който да отброява секундите за изпълнение на сервис. Системата ще бъде въведена на още в турнирите в Северна Америка, които се явяват подготовка за US Open, като логично събуди доста коментари.


Играчите ще могат сами да следят дали не нарушават правилото за максимум 25 секунди между последната точка и изпълнението на сервис. 


"Обясниха ни го, има промян. Мисля, че е добре да бъде тествано преди US Open. Аз съм един от най-бързите играчи в тура, така че не мисля, че това ще промени нещо за мен", коментира Саша Зверев.


"Не съм играч, който се опитва да нарушава ритъма на съперника със забавяне между точките. Просто се опитвам да играя по-добър тенис от него. Не искам да нарушавам ритъма му, не съм такъв", добави той.


Един от противниците на тази промяна е Рафаел Надал, който е популярен с това, че често му отнема повече време да подготви и изпълни началните си удари.


"Ако искаме да продължим да играем в спорт, в който се налага за мислиш, трябва да играем с повече тактика. Ако искаме по-дълги и хубави разигравания, то определено вървим в грешна посока", коментира той по време на Уимбълдън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини