Вавринка готов да играе в квалификациите на US Open



Вавринка готов да играе в квалификациите на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-07-2018 11:50 | Станко Димов

Трудни времена за бившия №3 в света Стан Вавринка. 33-годишният швейцарец ще трябва да играе в квалификациите на „Роджърс Къп“, след като организаторите не му дадоха „уайлд кард“. Вавринка обаче прие спокойно новината и не е обиден от решението.

„Не е лесно да получиш „уайлд кард“. Не считам това за нещо дължимо“, коментира Вавринка. „Няма проблем да играя в квалификациите. От една страна това дори е по-добре, защото ще мога да натрупам повече практика“.

Той отказа участие в Бостад и Гщаад, тъй като тялото му все още не е готово за натоварвания на клей корт. Вавринка ще се завърне на корта във Вашингтон, където получи „уайлд кард“. На този етап обаче не е ясно дали ще получи покана за Синсинати и US Open, където е шампион от 2016-а година.

В последната седмица Вавринка, който е извън първите 200 на ранглистата, прекара с приятелката си – 21-годишната тенисистка Дона Векич.

За последно роденият в Лозана тенисист участва на Уимбълдън, където отпадна във втория кръг след поражение от Томас Фабиано. Преди това Вавринка пречупи Григор Димитров с 3:1 сета. От началото на сезона швейцарецът има отрицателен баланс победи – загуби (6-10).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини