Тони Надал с остра реакция срещу решение на АТП



24-07-2018 16:15 | Станко Димов

Чичото на Рафаел Надал и негов дългогодишен наставник Тони Надал се изказа остро срещу решението на АТП да въведе часовник на корта, който да засича спазването на правилото за 25 секунди преди сервис. Припомняме, че това въведението ще бъде използвано в US Open сериите, които официално започнаха тази седмица с турнира в Атланта, както и на последния за сезона турнир от Големия шлем в Ню Йорк.

„Мисля, че това е лошо решение“, категоричен е Тони Надал. „Мисля, че 25-секундното правилно е за по-малко интелигентните. Ако считате, че е по-добре да има разигравания от по 24 удара, вместо такива от по 2, тогава трябва и повече време (за възстановяване след разиграването и подготовка за изпълнение на сервис). Но, ако искате мач, в който не се мисли, тогава е ОК“, каза 57-годишният Тони Надал, цитиран от „Експрес“.

От началото на годината Тони Надал не пътува с Рафаел по турнири, но двамата продължават да поддържат топли отношения.

„Беше специално, през всичките тези години, да бъда с него в Австралия, Ню Йорк, Париж. Сега вече моята връзка с него е като чичо, а не като треньор. Когато побеждава го поздравявам, когато е загубил мач му казвам нещо различно“, добави Тони Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини