Хенман: Ноле може да достигне титлите на Рафа и Роджър



Хенман: Ноле може да достигне титлите на Рафа и Роджър
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-07-2018 15:48 | Николай Драганов

Бившата първа ракета на Великобритания Тим Хенман заяви, че Новак Джокович е доказал, че има всички качества да бъде толкова успешен, колкото Рафаел Надал и Роджър Федерер.


Ноле спечели Уимбълдън, което беше негова 13-та титла от Големия шлем. Сърбинът се намира на четири титли от Надал и на 7 от Федерер. 


"Той има шанс. Имаше трудни две години, някои проблеми на корта и извън него. Претърпя операция и изглеждаше, че му липсва увереност, но през последните три месеца се движи в правилната посока", коментира Хенман.


"Начинът, по който игра в Куинс - имаше мачпойнт на финала срещу Чилич - ме накара да го видя като претендент за титлата на Уимбълдън. След като отиде там, изглеждаше все по-добре и по-добре. Постигна добра победа над Кайл Едмънд в трети кръг и надгради над нея", добави британецът.


"Мачът му срещу Надал беше един от най-добрите, които съм коментирал, а веднъж класирал се на финал, той беше безспорен фаворит, не само заради директните му сблъсъци с Андерсън, но и заради 11-те часа, които той изигра в последните дни", добави Хенман. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини