Приказката на Рубльов в Умаг приключи



21-07-2018 11:03 | Tennis24.bg

Шампионът от миналия сезон Андрей Рубльов отпадна от турнира на клей в Умаг (Хърватия) с награден фонд 561 345 евро. Поставеният под №4 в схемата руснак загуби драматично с 3:6, 6:7 (6) срещу Робин Хаасе на четвъртфиналите.

Холандецът, който е шести поставен, спечели двубоя при четвъртата си възможност в тайбрека на втория сет. В първата част намиращият се на 38-мо място в световната ранглиста Хаасе постигна един пробив, който беше достатъчен за него да поведе в резултата.

В следващата фаза холандският тенисист ще се изправи срещу Гуидо Пея. На четвъртфиналите в Умаг аржентинецът победи трудно със 7:6 (3), 7:5 сърбина Душан Лайович.

Поставеният под №3 Марко Чекинато също ще участва на полуфиналите. Италианецът елиминира Ласло Дере от Сърбия след успех с 6:4, 6:1. В предпоследната фаза на турнира Чекинато ще се изправи срещу Марко Трунхелити (Аржентина).

Припомняме, че миналата година Андрей Рубльов спечели трофея в Умаг, след като влезе в основната схема като „щастлив губещ“ от квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини