Андерсън на финал след луда разстрелка



13-07-2018 22:15 | Tennis24.bg

Южноафриканецът Кевин Андерсън e първият финалист на Уимбълдън. Това стана факт, след като той надви в страхотна битка, продължила 6 часа и 36 минути, първата ракета на САЩ Джон Иснър с 6:7(6), 7:6(5), 7:6(9), 4:6, 26:24. Двамата сътвориха истинско зрелище, което се превърна във втория най-дълъг мач в историята на турнира.

В първия сет пробиви нямаше, като в тайбрека осмият поставен Андерсън се наложи с 8:6. Този сценарий се повтори и във втория сет, който този път отиде на сметката на Иснър, който спечели тайбрека със 7:5.

В третия сет двамата си размениха по един пробив, преди отново частта да бъде решена след тайбрек, спечелен от американеца с 11:9. В четвъртия сет Андерсън първи поведе с пробив, но Инсър моментално направи рибрейк. Южноафриканецът отново дръпна в резултата след нов пробив в деветия гейм, след който затвори сета на свой сервис за 6:4.

В решаващия пети сет настъпи и жестоката битка между двамата, която продължи близо 3 часа. Разчитайки на начален удар и двамата печелиха убедително своите сервис геймове, като нито един от тях не успяваше да вземе превес. В крайна сметка в 49-ия гейм Андерсън успя да реализира решаващ пробив, а впоследствие да приключи мача в своя полза при 26:24.

Джон Иснър приключи двубоя с 53 аса на сметката си, докато Андерсън се отличи с „едва“ 49 спечелени точки директно от начален удар.

В неделя Андерсън ще излезе за първия си финал на Уимбълдън, а негов съперник ще бъде Рафаел Надал или Новак Джокович. Миналата година Андерсън спори за трофея на US Open  срещу Надал, като отстъпи с 0:3 сета. Много е вероятно двубоят между Надал и Джокович да не приключи в рамките на днешния ден, тъй като тъмнината скоро ще вземе превес над Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини