Финалът на Уимбълдън по едно и също време с финала на Световното



12-07-2018 14:25 | Tennis24.bg

Тази неделя вниманието на телевизионните фенове на Албиона ще бъде разделено на две. Финалът на „Уимбълдън“ при мъжете е насрочен в неделя, от 14:00 часа местно време (16:00 българско). Това потвърди Ричард Люис, изпълнителен директор на „Ол Ингланд Тенис Клъб“, които организират престижния турнир от Шлема.

Анализаторите от betindex.net припомнят, че в неделя от 18:00 часа българско време е финалната среща на Световното първенство по футбол в Русия. Евентуалното участие на отбора на Англия на финала възбуди спекулации, че е възможно финалът на тенис турнира да бъде преместен за друг час. Това би било изцяло в интерес на феновете и на двата спорта на Острова, за да могат да гледат спокойно и двете топ събития, дори и те да се засекат във времето.

Директор Люис обаче не остави никакво място за съмнение, че организаторите нямат намерение за променят програмата на турнира. В интервю за „Би Би Си“ той заяви: „Казахме, че в следващите години финалът на Уимбълдън е фиксиран да започва в 14:00 часа. Това не подлежи на промяна“. Люис също така потвърди, че огромният телевизионен екран на корта „Хенман Хил“ е запазен само за тенис двубои и няма вариант на него да бъде пуснат финала на Световното по футбол.

Някои от бившите спортни величия на Британия пък съвсем преднамерено избраха да гледат тенис от световно ниво, пред това да подкрепят националния си отбор на живо в Русия. Легендарният футболист на „Трите лъва“ сър Боби Чарлтън беше сред известните личности, които заеха място в кралската ложа на „Уимбълдън“ в събота. Още по-голяма нотка пикантност в ситуацията внася фактът, че по същото време Англия играеше своя четвъртфинал срещу Швеция. Бившият футболист на „Манчестър Юнайтед“ и Англия беше посрещнат на крака и с бурни овации от публиката покрай корта.

Независимо от пренебрежителното отношение на сър Боби, сегашните национали на Англия се бориха мъжки и се класираха за полуфиналите на Мондиала, след победа над коравите шведи с 2-0.

Друга любопитна новина е, че бившият номер едно в света на тениса Новак Джокович отнесе доста сериозни критики в родната си Сърбия. „Джокерът“ обяви, че подкрепя отбора на Хърватска на Световното. Все пак това стана, след като сръбският отбор разочароващо отпадна още в груповата фаза на турнира.

"Подкрепям Хърватия. Това е отборът, който искам да видя да вдига трофея"- заяви Джоко, който във вторник си осигури място на четвъртфиналите на „Уимбълдън“. Поради всеизвестната неприязън между двете страни, изявлението на Джокович предизвика остра реакция в цяла Сърбия, включителнои на високо политическо равнище. Членът на управляващата партия на Владимир Джуканович дори си позволи да излезе от рамките на добрия тон и да нарече Джокович „идиот“. Самият Джуканович е на почивка в Гърция, но намери време да разкритикува тенисиста в социалната мрежа Инстаграм.

"Само идиоти могат да подкрепят Хърватска. Не те ли е срам, Новак? Всички, които подкрепят Хърватска, са психопати или луди, и трябва да бъдат лекувани в лудница. Джокович е сръбски национален герой и аз му благодаря, но все пак,  как не го е срам да подкрепя Хърватска. Толкова много сърби от засегнатите райони също те подкрепят, а ти самият подкрепяш страната, която ги изгони", заяви Джуканович.

Вижте в бет365 най-добрите коефициенти за мачовете от Световното първенство по футбол и за нов световен шампион! Букмейкърът предлага и добри коефициенти   за мачовете от „Уимбълдън“!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини