Джон Иснър на първи 1/2-финал в Големия шлем



11-07-2018 22:33 | Николай Драганов

Първата ракета на САЩ Джон Иснър се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в турнир от Големия шлем. 

Световният №10 се наложи с 6:7(5), 7:6(7), 6:4, 6:3 над финалиста от 2016-та година Милош Раонич в четвъртфинален сблъсък на Уимбълдън.

Това беше четвърта победа от пет мача за Иснър срещу Раонич, като всичките им досегашните двубои бяха на "Мастърс" турнири на твърди кортове. 


Първите два сета бяха разменени, без нито един от двамата да стигне дори до точка за пробив. В тайбрека на първата част Иснър допусна два минибрейка срещу един за Раонич, което означаваше успех за канадеца, но във втория Иснър сценарият се обърна и Иснър проби 3 пъти срещу два минибрейка за Раонич. 


Третият сет беше решен от един пробив за Иснър в петия гейм, а Раонич пропусна брейкбол в последния десети гейм при 30:40, но Иснър издържа и взе частта. В четвъртия сет американецът проби за 3:2 и бързо затвърди с гейм на 0, а при 5:3 затвори 

Съперник на Иснър в първия му полуфинал в Шлема ще бъде Кевин Андерсън, който поднесе може би най-голямата изненада до този момент на турнира, след като успя да обърне от 0:2 сета шампиона Роджър Федерер. 


До този момент Иснър и Андерсън имат 12 срещи помежду си, като американецът води с 8:3 победи. Единственият им двубой на трева е през 2008-година в Куинс, а победата е за Иснър. За последно пък Андерсън е стигал до победата през 2012-та година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини