Серина оцеля по пътя към полуфиналите



10-07-2018 19:15 | Tennis24.bg

Серина Уилямс се класира за 11-ия си полуфинал в Уимбълдън, след като победи Камила Джорджи с 3:6, 6:3, 6:4 в мач от четвъртфиналите на турнира.

Бившата номер 1 в света, която преследва осмата си титла от надпреварата, имаше доста проблеми срещу непоставената Джорджи, която сервираше силно и бе много агресивна през целия двубой.

В първата част италианката успя да реализира една от двете си възможности за пробив и от своя страна отрази пет шанса за пробив на Уилямс, като по този начин поведе в резултата.

Във втората част американката първа стигна до пробив, след което сервира много силно и не остави никакви шансове на съперничката си. В решаващия сет Серина отново бе безпощадна на сервис и не даде нито една възможност за пробив на Джорджи, като един пробив ѝ бе достатъчен, за да затвори мача след час и 43 минути игра.

За място на финала Уилямс ще спори с германката Юлия Гьоргес. 13-та поставена в схемата победи холандката Кики Бертенс с 3:6, 7:5, 6:1. Полуфиналите при жените са в четвъртък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини