Райън Харисън надви Раонич в супер мач



16-03-2011 09:32 | Николай Драгиев

В страхотен двубой 18-годишният американски талант Райън Харисън надви 20-годишния Милош Раонич със 7:6(1), 4:6, 6:4 след два часа и половина игра. Така американецът ще играе с Роджър Федерер в четвърти кръг.

 

Харисън показа много силна игра, четеше прекрасно бомбастичния сервис на Раонич и в крайна сметка заслужено стигна до успеха. Талантът от школата на Болетиери показа разнообразна игра, излизаше добре на мрежата, а бекхендът му работеше безотказно.

 

В първия сет двамата нямаха проблеми да печелят подаванията си до тайбрека. В него Харисън игра много стабилно за разлика от Раонич, който допусна няколко непредизвикани грешки и много бързо загуби със 7:1 точки.

 

Раонич бе значително по-добър във втория сет, а форхендът му най-после започна да продуцира уинъри, а не непредизвикани грешки. Така той най- после проби за 6:4 и изравни сетовете.

 

Макар да бе смятан за тотален фаворит в мача Раонич допусна пробив още на старта на третия сет, а Харисън стигна и до втори такъв. При 5:2 Раонич върна един от пробивите, за да стане драмата пълна. Малко след това Харисън за втори път трябваше да сервира за мача при 5:4. Раонич пропусна точка за пробив и бе наказан от Харисън, който в крайна сметка завърши с ас.

 

Двамата таланти направиха по 38 уинъра за двубоя и ги разделиха няколко непредизвикани грешки в полза на Раонич, който не успя да сервира особено успешно. С успеха си Харисън ще се придвижи от 152-о място до около 100-о място в ранглистата.

"Райън напълно заслужи победата. Наистина игра отлично, много умно," призна след срещата Милош Раонич.

 

Раонич също ще прогресира поне с няколко позици от сегашното си 37-о място.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини