Томова: Надявам се трудът ми да се отплати (видео)



08-07-2018 13:18 | Tennis24.bg

Виктория Томова се завърна у нас след участието си на Уимбълдън, където стигна до мач със Серина Уилямс във втория кръг, който ще остане специален за нея.

"За мен Серина наистина бе мечтан противник и се радвам, че играх с нея", каза Виктория в предаването "Събуди се" по NOVA, а как се е чувствала срещу американката:

"Притеснено разбира се. За първи път играх пред такава публика. Уникално приятно усещане и искаш да се задържиш колкото може повече на корта. Страхотно е. От самия мач не съм максимално доволна. Бях скована в началото, то се виждаше. Можех да се представя доста по-добре."

За началото в тениса Виктория Томова разказа: "Баща ми ме доведе. Не с някаква голяма цел или болни амбиции. Просто преди това се занимавах с латиноамерикански танци, но се отказах, а родителите ми винаги са искали двамата с брат ми да спортуваме. Имала съм страшно много трудни моменти, даже повече от хубавите, но в един момент си дадох сметка, че това е моето нещо.

След контузията в Дубай ходих при много лекари. Беше много тежък момент за мен. Успехът коства много труд, много средства, а понякога хората не си дават сметка. Първо до 18 години, когато играеш при юношите, ти буквално имаш само разходи. От 9-годишна съм на път. Тогава с баща ми за първи път заминах за Америка. Нямам никакви спонсори. Да, много ми е отнело, но се надявам скоро да започне да ми се отплаща."

А дали е мислила да се състезава за друга държава, Вики Томова коментира: "Мислила съм, да, разбира се. Особено, когато имах трудни моменти във финансовата страна. Надявам се да се справя, да се представям все по-добре и да продължавам да се състезавам за България."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини