Рафа с втора чиста победа на Уимбълдън



05-07-2018 17:41 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал записа втора категорична победа в тазгодишното издание на Уимбълдън. 


Рафа се наложи с 6:4, 6:3, 6:4 над Михаил Кукушкин от Казахстан, като затвърди надмощието си над този съперник - четири победи в четири мача, две от които на Уимбълдън. 


Испанецът имаше проблеми в първата част и още в първия си гейм трябваше да спасява три точки за пробив. Рафа се справи, а още в следващия гейм на свой ред проби. Световният №77 Кукушкин обаче се върна в мача в петия сет, след като стигна до 15:40 в подаването на Рафа и от втория опит върна пробива, а малко след това изравни. При 4:5 обаче Надал проби за втори път с цената на сета. 


Втората част премина под надмощие на Надал, който я реши в своя полза с пробив за 3:1. В третия сет Кукушкин захапа здраво подаването на Рафа и във втория гейм го принуди да спасява цели 5 точки за пробив. Надал се справи, а след това на свой ред изпусна два шанса да пробие. В четвъртия сет пробивът най-после стана факт и беше за Кукушкин, но веднага след това Надал го върна. Мачът беше решен в деветия гейм, когато Надал направи втори пробив в сета и поведе с 5:4, а малко по-късно затвори мача. 


"Той играе чудесно на трева, беше добър тест за мен. Не мога да съм недоволен от представянето си. Мачът беше равностоен, трябваше да покажа нещо специално, за да наложа надмощието си. Направих някои грешки във важни моменти, успях да компенсирам изоставане в третия сет", каза Надал.


"Хубаво е да спечелиш в последователни сетове без да хабиш много енергия. Понякога нещата се развиват добре, друг път не. Може да ти се наложи да играеш пет сета. Трябва да си готов за всичко. Добре е, че не се задържах дълго на корта. Чувствам се добре", каза Надал след успеха си. 


В следващия кръг Надал ще се изправи срещу Алекс Де Минор, който победи в четири сета Пиер-Юг Ербер. До този момент двамата не са срещали. При нов успех Рафа ще изравни постижението си от миналата година, когато записа три победи и отпадна в четвърти кръг от Жил Мюлер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини