Сестрите Уилямс доволни, че Уимбълдън насочва прожекторите към жените



05-07-2018 10:16 | Николай Драганов

Две от живите легенди на женския тенис - сестрите Серина и Винъс Уилямс не скриха задоволството си от факта, че през тази година организаторите на Уимбълдън обръщат сериозно внимание на женската част на схемата, като поставят женски мачове на водещите кортове.


Пет от седем мача на Централния корт и на Корт №3 в третия ден на турнира бяха от женската схема, макар един от тях да беше преместен на централния корт заради по-ранното изчерпване на предварителната програма там. 


"Бях наистина много доволна, когато видях програмата за деня. Имаме доста изравнени програми в останалите три турнира от Шлема. Беше фантастично да видя, че Уимбълдъм също следв това. Чудесно е и дано продължи така, да има равенство за мъжете и жените", коментира Винъс след победата си над Александра Дюлгеру от Румъния.


В миналото организаорите на Уимбълдън са получавали доста критики, че изпращат женските двубои на по-малките кортове, включително мачове на сестрите Уилямс. И макар да не са съобщавали за промени в политиката, засега женските мачове са повече на централните кортове. 


След победата си над Виктория Томова на Централния корт, Серина също се изказа в този дух: "Мисля, че е прекрасно. Толкова години беше едно и също - два мъжки мача, един женски. Сега има няколко жени, които играят там. Това е чудесна възможност. Гордея се, че съм тук и участвам в турнир, който осъзнава това.


В четвъртия ден обаче мъжките двубои са повече, макар трикратният шампион Новак Джокович да е запратен на Корт №2. От седем мача в програмата, включително доиграването на Марин Чилич, само два са от женската схема - на световната №1 Симона Халеп и на любимката на домакините Йохана Конта. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини