Агаси отвори вратата към ново треньорско начинание



04-07-2018 10:59 | Николай Драганов

Осемкратният шампион от Големия шлем Андре Агаси призна, че е отворен към възможността да работи треньор, въпреки спорния опит с Новак Джокович.


Агаси и Ноле започнаха партньорство през май 2017-та година, но през март тази година се разделиха. Бившият №1 в света, който се отказа през 2006-та година, нарече първите си стъпки в треньорството "предизвикателни, интересни и поучителни".


"Когато играех, никога не изпитвах напрежение, а много стрес. Като треньор никога не изпитвах стрес, а напрежение. Това е интересна разлика. Като треньор трябва да внимаваш дали ще кажеш правилното нещо в правилния момент и дали няма да кажеш грешното нещо в грешния момент - в това има голямо напрежение", обясни Агаси.


48-годишният американец не отхвърли възможността да работи отново с Джокович, макар сърбинът да се събра с дългогодишния си наставник Мариан Вайда. "Ако има начини, по които мога да му помогна, трябва да ми каже", коментира Агаси. 


Наскоро американецът направи изказване, което даде повод за доста спекулации, че може би следващият му клиен ще бъде Ник Кириос. Но според Агаси думите му относно качествата на австралиеца може би не са били изтълкувани коректно.


"Дали бих помогнал на някого, ако мога да му помогна? Разбира се, че бих. Какво мисля за Ник и неговите качества е различно от това да кажеш, че можеш да работиш с него. Не знаеш дали този някой изобщо иска да бъде работено с него", заяви Агаси. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини