Провал за Гофен, Тийм и Буста още на старта



03-07-2018 19:49 | Николай Драганов

Двама представители на Топ 10 при мъжете последваха Григор Димитров и отпаднаха още на старта на Уимбълдън. 
Деветия в света Давид Гофен беше отнесен с 3:0 от Матю Ебдън, а финалистът от "Ролан Гарос" с №7 в ранглистата Доминик Тийм се отказа при 0:2 сета и 0:2 гейма срещу Маркос Багдатис.


Гофен, който през миналата година записа три победи, успя да пробие само веднъж през целия мач - в средата на първия гейм, но след като преди това вече бе изостанал с пробив. При 5:4 световният №51 Ебдън реализира втори решителен пробив и взе частта, а в следващите две по един пробив му беше достатъчен за крайния успех - 6:4, 6:3, 6:4.

 

Белгиецът отпадна в първи кръг и в Куинс, а преди това загуби в четвърти кръг на "Ролан Гарос". 


Безславно не за първи път приключи кампанията и на Доминик Тийм, който се отказа в началото на третия сет срещу №95 в света - 35-годишният Маркос Багдатис. Австриецът не успя да стигне дори до точка за пробив в мача, като за сметка на това допусна по един в края на първите две части и на старта на третата, малко след което прецени, че физическото състояние не му позволява за продължи мача - 6:4, 7:5, 2:0.


Най-доброто представяне на Доминик на Уимбълдън дойде през миналата година, когато достигна до четвърти кръг. Преди да дойде в "Ол Инглънд Клъб" Тийм загуби във втори кръг в Хале. 


След петсетова драма третия за годината турнир от Големия шлем приключи и Пабло Кареньо Буста. Испанецът отстъпи с 6:3, 0:6, 6:7(5), 2:6, 1:6 на 98-мия в света Раду Албот от Молдова. Буста не беше играл от "Ролан Гарос", където отпадна в трети кръг от Марко Чекинато. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини