Гаджето на Вавринка поднесе сензацията на деня



02-07-2018 16:57 | Tennis24.bg

Шампионката от US Open Слоун Стивънс изненадващо отпадна още на старта на Уимбълдън. Американката, която преди няколко седмици игра на финал на „Ролан Гарос“, отстъпи с 1:6, 3:6 пред непоставената хърватка Дона Векич.

Стивънс не беше играла официален двубой именно от въпросния финал на „Ролан Гарос“, в който отстъпи пред Симона Халеп. Това си каза думата и американката допусна куп грешки в първия сет, който загуби за едва 26 минути.

Във втората част Стивънс започна обнадеждаващо и с ранен пробив поведе с 2:0 гейма. Всичко хубаво за нея обаче приключи някъде тук, защото Векич взе 6 от следващите 7 гейма и се поздрави с успеха.

Хърватката, която от няколко години е гадже със Стан Вавринка, постигна първата си победа над тенисистка от Топ 5 на ранглистата.

„Много щастлива, че успях да спечеля днес. Не беше никак лесен двубой. От самото начало се опитвах да бъда агресивна. Имах известни затруднения с началния удар, но в крайна сметка това не се оказа фатално. Направих добра подготовка за Уимбълдън и съм доволна от победата ми днес“, каза Векич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини