Миша Зверев дочака първата си ATP титла



01-07-2018 09:19 | Николай Драганов

30-годишният Миша Зверев спечели първа титла от ATP тура в своята кариера, след като се наложи с 6:4, 6:4 над Лукаш Лацко на финала на турнира на трева в Ийстборн. 


Германецът става осмият тенисист, който печели първи трофей през 2018-та година. Точно осем път се случи това през миналия сезон. 


"Чувството е невероятно. Определено това беше един от най-емоционалните моменти в живота ми", каза германецът, който имаше два загубени финала до този момент.


"Да победят Анди Мъри в Австралия беше специално, но това е един спечелен мач, а турнирът продължава. Но тук си последният останал в края на седмицата и държиш трофея, така че чувството е уникално", добави по-големият от брататята Звереви.


"Винаги съм искал да спечеля поне една титла. Дълги години не вярвах в себе си. Не мислех, че ще успея, особено когато бяха №1100. Но благодарение на Бога, имах своето семейство, брат ми и целия отбор, а също и жена ми, която винаги ми е казвала: "не, ти можеш да постигнеш големи неща. Просто вярвай в себе си, работи здраво и някой ден това ще се отплати. За щастие имах тях и ги чух, вярвах в себе си, работих и чаках този момент. Най-накрая съм тук, невероятно е", не скри емоциите си Миша.


Зверев става четвъртият играч от 2015-та година насам, който печели първата си титла, след като е навършил 30 или повече години. През миналия сезон това стори Жил Мюлер, а преди него го направиха Паоло Лоренци и Виктор Естреля Бургос. 


Трофеят на Миша от Ийстборн означава също така, че за първи път от 1989-та година двама братя ще държат титли в един и същ сезон. За последно това сториха братята Емилио и Хавиер Санчес. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини