Какво всъщност означава SW19



Какво всъщност означава SW19
Свързани турнири
Тагове
28-06-2018 14:52 | Станко Димов

Третият за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън, често е наричан SW19, дори и в публикации на официалния сайт на надпреварата. Но знаете ли какво всъщност означава тази абревиатура? Това е първата част от пощенския адрес на района на Уимбълдън – еквивалентът на пощенския код в САЩ.

Лондонските пощенски кодове първоначално са разработени през 1857 г., като Уимбълдън е в зоната, наречена SW - за Югозападен Лондон. Други градски райони на Обединеното кралство постепенно са били въведени в системата.

През 1917 г., по време на Първата световна война, са добавени цифрови кодове за подобряване на ефективността въз основа на географията и азбуката. Уимбълдън става SW19. В началото на седемдесетте години се взема решение всеки адрес да има по-пълен пощенски код, който да идентифицира няколко къщи или важна точка за доставка.

Пощенският код на Уимбълдън става SW19 5AE, въпреки че на посетителите, използващи сателитна навигация (която използва пощенски кодове), се препоръчва да избират SW19 5AG или SW19 5AF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини