Мъри: Трябва търпение, още не знам за Уимбълдън



28-06-2018 10:40 | Николай Драганов

В първи кръг на турнира на трева от сериите ATP 250 в Истборн Анди Мъри записа първа победа от година насам, надигравайки Стан Вавринка. Британецът беше спрян във втория си мач от своя сънародник Кайл Едмънд, но по собствените му думи може само да е доволен от прогреса си.


"Трябва да бъда търпелив в този момент и да не се влияя в положителен или отрицателен аспект от резултатите. Надявам се, че нещата ще продължават да се развиват в правилна посока, но... отнема време и аз със сигурност ще дам най-доброто от себе си", коментира Мъри след поражението от Едмънд.


"Определено последните няколко седмици бяха позитивни, изиграх три мача срещу топ тенисисти. Стан също се завръща след контузия, но Ник и Кайл са представителите на Топ 20. Преди няколко седмици не бях сигурен, че ще успея да сторя това. Това е позитивно и дано нещата продължат в тази посока", пожела си британецът.


"С всеки следващ мач се опитвам да натрупвам информация относно физическото си състояние в момента и къде се намира играта ми. Мачовете много помагат в тази насока. В мача с Ник усетих, че връщам много силни сервиси, но също така взимах лесни точки при свой начален удар. Срещу Кайл това не беше точно така. Реагирах на корта, а не бях този, който диктува нещата при свой сервис", обясни Мъри.


Сервисът е едно от нещата, върху които очевидно той ще трябва да работи, показва статистиката. Мъри беше пробит три пъти от Едмънд и спечели само 59% от точките при свой сервис. "Сервисът е нещо, което беше трудно на тренировките. Не съм сервирал много в последните 11 месеца. Имаше повече непостоянството, отколкото останалите аспекти на играта ми", призна той. 


Мъри коментира и предстоящото си решение дали да участва на Уимбълдън. "Ще бъде въпрос на това дали чувствам, че мога да се представя добре. Преди две седмици тренирах с Кайл и не спечелих нито гейм. Тези няколко сета бяха първите, които изиграх от шест месеца насам. Направих някои значителни подобрения и бях конкурентен в мачовете. Но аз не искам просто да изляза и да играя за нищо. Искам да съм способен на качествено състезаване. Ако не чувствам, че съм способен, няма да играя. Ако се чувствам физически готов, психически съм готов, тогава ще участвам", обясни той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини