Любителският тенис с грандиозен турнир в края на лятото



27-06-2018 08:02 | Tennis24.bg

Любителският тенис сезон е в началото си. Всички сме готови за прекрасни месеци, в които ще се насладим на любимия спорт и ще участваме в различни турнири.

Какъв обаче ще е неговият край? От 2018 г. грандиозен – с най-големия турнир по тенис на корт – големият шлем, с който ще си вземем ‚довиждане‘‘ с лятото – турнирът Smile CUP на Smile EventS, домакин на който ще е курортен комплекс „Албена“ , където базата разполага с 19 клей корта. Събитието ще се проведе от 21-ви до 24-и септември и ще се събере тенис обществото на страната. Най-добрите сред любителите ще си поделят и чудесен награден фонд, достоен за професионалисти.

Организаторите планират да използват максимума от обновената прекрасна база на „Албена“, за да излъчат шампиони в почти всички възможни формати – сингъл мъже, сингъл 45+, двойки мъже и двойки микс.

Многобройните и големи награди, които допълнително ще бъдат обявени, ще са допълнителна мотивация за турнира, като още с достигането до четвъртфиналната фаза ще има награда за всеки участник.

Състезанието ще започне в петък на обед и ще приключи с полуфиналите и финалите в понеделник преди обед (24.09), който ще е също официален почивен ден. Смесените двойки ще започнат в събота, 22 септември, с ден по-късно от официалния старт на турнира. В събота също ще е и партито за участниците, като свободната консумация ще е още един бонус към всички приятели на тениса.

За избралите промоционалната опция „ол инклузив“ всеки ден от 10 до 23.00 часа ще има бира на корем. Таксата за участие в сингъл турнирите ще е 25 лв и 30 лв на отбор при двойковите формати.

Регламентът предвижда, един сет до 6 гейма в групова фаза за сингъл турнирите и микс надпреварата и директна елиминация за двойките мъже. Курортен комплекс „Албена“ пък ще предложи супер цени за двете опции „ол инклузив“ или нощувка със закуска. Всички участници, включително и двойковите отбори, ще имат възможност да се запишат онлайн.

Тъй като турнирът има за цел да бъде едно от най-големите тенис събития всяка година, играчите ще имат ранкинг във всеки формат, в който участват от второто издание нататък, като в първото жребият ще е абсолютно свободен.

Регламент на Smile CUP 2018:
Място за провеждане на турнира: КК „Албена“;
Дата: 21.09-24.09 септември;
Такси за участие: 25 лв сингъл формат и 30 лв на отбор;
Записване за участие: онлайн на уебсайта на Smile CUP;

Формат:
Сингъл до 45 г: до 24 групи по 4 участника, един сет до 6 гейма;
Сингъл 45+: до 8 групи по 4 участника, един сет до 6 гейма;
Двойки: Директна елиминация до 64 участника;
Микс: Групова фаза до 32 отбора;

Критерии за участие:
Могат да участват всички, които:
- не са участвали в състезания от календара на БФТ след навършване на 14-годишна възраст;
- не са участвали в състезания от календара на БФТ през последните десет години;
- не са действащи треньори, инструктори, учители или студенти по тенис;
- гореизброените критерии на важат за жени и мъже, навършили 45 години;

Тенис база „Албена“ в цифри:
- 3 покрити тенис корта с отстояване 5.25 m – твърда повърхност, полиуретаново покритие, осветление, климатизация;
- 13 открити тенис корта – червени настилки, разположени в близост до хотелите: „Ралица“, „Орхидея“, „Фламинго“, „Сенди Бийч“, „Калиопа“ и „Добротица“;
- осветление за вечерни занимания на всички съществуващи тенис кортове;

Контакт:
Ивайло Коев
tournaments@smilevent.net
+359 883 326 235

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини