Ноле: През март бях на дъното, сега съм където трябва



25-06-2018 12:00 | Николай Драганов

Новак Джокович беше сао на една точка от спечелването на първата си титла от 51 седмици насам. Може би ако Марин Чилич не беше пласирал перфектен сервис при резултат 30:40 и 4:5 във втория сет в полза на сърбина, бившият №1 щеше да празнува трофея в от Куинс.


Но вместо това Чилич записа едва втора победа над Джокович в кариерата си. Дали това е разочароващо за Ноле? Със сигурност. Но в изказването си след двубоя той заяви, че по-скоро е щастлив отново да бъде в топ форма, която така и не успяваше да намери, най-вече заради контузиите, които го преследват от Уимбълдън 2017 насам.


"Там съм", лаконичен бе Ноле относно формата, която състоянието, което е искал да достигне. "Мисля, че нивото на тениса ми е най-доброто в последните месеца", добави той.


"Наистина съм щастлив, че съм способен да играя така в навечерието на Уимбълдън. Това е голям турнир, а аз играх финал и почти го бях спечелил. Резултатът е чудесен", настоя Джокович.


Запитан какво не му е достигнало да спечели мача, след като имаше преднина от 4:1 и в тайбрека на втория сет, Ноле подходи философски: "Нашата задача като хора е да се развиваме, особено като атлети на такова ниво, трябва да разберем какво ни трябва, за да направим финалната стъпка. Не мисля, че направих грешно много неща. Дори в тези ключови моменти, с изключение на двойната грешки при 4:3 в тайбрека. С това изключение, бях изцяло в играта и поздравленията са за Марин, който просто се пребори с много добра игра".


Въпреки това поражение, носителят на 68 титли от ATP може да е доволен, че спечели 12 от последните си 15 мача, като достигна до полуфинал в Рим и четвъртфинал на "Ролан Гарос". Само преди няколко месеца, сърбинът отстъпи в първи кръг в Маями на Беноа Пер и регистрира серия от три поредни загуби, каквато не бе допускал от 2007-ма година.


"Това беше може би една от най-ниските точки по отношение на психическата настройка, в които съм изпадал, а и по отношение на играта ми. Сега разликата е голяма", каза Ноле. Запитан къде сред желаните постижения се нарежда нова титла от Големия шлем, сърбинът се усмихна и отговори: "За това играя". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини