Експерт: Джокович направи Димитров да изглежда като тенисист втори ранг



23-06-2018 10:58 | Станко Димов

Новак Джокович се представя отлично от началото на седмицата и в събота. Сърбинът постигна три чисти победи и си заслужи мястото на полуфиналите в Куинс Клъб, където в събота ще се изправи срещу Жереми Шарди. Един от успехите беше срещу Григор Димитров във втория кръг – 6:4, 6:1.

Джон Лойд, бивш играч от Топ 30 на ранглистата, коментира пред „Би Би Си“ формата на Джокович и шансовете му на започващия след броени дни Уимбълдън.

„Джокович играе просто брилянтно през седмицата. Той тотално разруши Григор Димитров, който е отличен тенисист на трева. Ноле обаче го направи да изглежда на играч втори ранг. Големият въпрос е може ли да задържи тази форма? Той може да спечели трофея в Куинс и след това да се отправи към Уимбълдън.

Може ли да спечели и там? Всичко е в неговата глава, защото играта му е налице. Не мисля, че има да работи по нещо различно от мислите си. Той се движи чудесно, обича да играе на трева, обича да играе в Куинс. Определено го нареждам сред големите фаворити и на Уимбълдън“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини