Вавринка: Близо съм до оптималната физическа форма



Вавринка: Близо съм до оптималната физическа форма
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-06-2018 11:08 | Николай Драганов

Стан Вавринка допусна ново ранно поражение, този път във втори кръг на турнира в Куинс, но сподели след двубоя, че е доволен от прогреса си. За последно бившият №3 в света записа две поредни победи на турнира в София през февруари, а общо от началото на годината имаше 4 победи и 7 загуби преди турнира в Куинс.


"Чувствам се добре с начина, по който тренирам, по който се движа и играя. Всичко, от което се нуждая сега, е да продължа да играя мачове като днешния, като този преди два дни срещу Камерън Нори. И постепенно да започна да печеля, да си върна увереността, да свикна отново какво да правя в ключовите моменти и да се чувствам психологически правилно на корта", коментира Вавринка след поражението от Сам Куери.


За разлика от други поражения през сезона, загубата от шампиона в Куинс през 2010-та година трудно може да мине за толкова голяма изненада. Нещо повече, швейцарецът пропусна седем сетбола в десетия гейм на първата част. 


"Цялата работа е в това, че ако изиграеш десет мача като днешния, ще мислиш много по-малко какво точно трябва да сториш при 5:5, какво точно да правиш в тайбрека. Ето така започваш да печелиш отново", коментира Стан. 


33-годишният швейцарецът изрази задоволството си, че коляното му е по-добре след поредната серия тренировки във фитнеса. "Има някои неща на корта, които не са същите и може би никога няма да бъдат. Но аз вярвам, че съм достатъчно силен, за да играя най-добрия си тенис. Дали това ще бъде достатъчно? Не знаем. След операцията започнах от нулата. Първата ми фитнес тренировка беше просто да вървя. Най-трудното е да намериш удовлетворение в това, което знаеш, че можеш. Ако започнеш от нулата и завършиш 20 или 30-минутна тренировка, да си кажеш: "Брей, това е добре, това е позитивно. Това е трудното, понеже продължава с месеци", обясни Вавринка.


"Когато се върнеш след операция си няколко нива във фитнеса по-ниско. Просто не можеш да правиш всичко. За мен всичко се случи стъпка по стъпка, а последната стъпка е да бъда на 100% готов и постоянен за пет час. Мисля, че съм близо до това", завърши оптимистично швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини