Мъри обмисля да не играе на Уимбълдън



Мъри обмисля да не играе на Уимбълдън
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-06-2018 10:24 | Станко Димов

Анди Мъри се завърна на корта във вторник след 342 дни отсъствие заради контузии. Бившият №1 участва на историческия турнир в Куинс Клъб, но още на старта срещна трудно препятствие – Ник Кириос, пред когото отстъпи с 1:2 сета. На пресконференцията след двубоя Мъри призна, че обмисля възможността да не участва на домашния турнир от Големия шлем – Уимбълдън, тъй като не е готов да играе във формат 3 от 5 сета.

„Не изключвам възможността да играя в Ийстборн (следващата седмица) и да не играя на Уимбълдън. Не изключвам и възможността да не играя другата седмица, а да се опитвам да участвам в демонстративни двубои и да се подготвя за Уимбълдън“, коментира Мъри, който е двукратен победител на Ол Ингланд Клъб.

„В момента не съм сигурен какво решение ще взема. Щастлив съм, че днес (бел.ред. вчера) бях отново на корта и играх. Знаете, че и това не беше сигурно до последния момент. Не съм тренирал достатъчно, едва от няколко седмици се подготвям, а в началото тренировките ми бяха по 30 минути на ден.

Не съм играл много тенис в последно време, затова съм щастлив, че успях да се завърна на корта и да изпитам отново това усещане“, каза Мъри, който остана на корта повече от два часа.

„Ако играехме във формат от 5 сета, вероятно щяхме да останем на корта поне още час, час и половина. Не съм сигурен, че можех да издържа“, каза още бившият водач в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини