Френски финал в Хертонгенбош



Френски финал в Хертонгенбош
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-06-2018 21:27 | Николай Драганов

Ришар Гаске и Жереми Шарди ще спорят за титлата в турнира от сериите ATP 250 в Хертонгенбош. 


Гаске се наложи над Бърнард Домич след победа в три сета - 6:4, 6:7(6), 6:2 в отделните части. Тома беше осма победа от десет мача за французина срещу Томич, който се намира под №181 в ранглистата в момента.


Това ще бъде втори финал за Гаске през сезона, след като достигна до битка за титлата и в Монпелие, но загуби от сънародника си Люка Пуй.


Друг французин застава на пътя и при втория му опит за титлата през този сезон, а неговото име е Жереми Шарди. Той се наложи над Матю Ебдън с 6:4, 7:5 в другия френско-австралийски полуфинал в Холандия. 72-рия в света Шарди записа четвърта победа от четири мача срещу Ебдън. 


Гаске и Шарди са се срещали пет пъти до този момент, като Гаске води с 4:1 победи. Нещо повече, това ще бъде трети сблъсък между двамата през 2018-та година, като в досегашните си два мача - в Маями и Монте Карло - те размениха по една победа. 


Шарди се наложи на твърдите кортове в Маями, но Гаске взе реванш на клея в Монте Карло. В неделния финал двамата ще премерят сили и на тревата в Хертонгенбош, а залогът е трофей. 


За Гаске евентуална победа ще означа титла №15, а за Шарди - едва втори трофей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини