Бекер поиска политически имунитет след фалита си



16-06-2018 16:27 | Tennis24.bg

Борис Бекер поиска дипломатически имунитет, за да избегне съдебни обвинения. Легендарният тенисист, който обяви фалит през лятото на 2017 г., посочва ролята си като спортен аташе на Централноафриканска република. В четвъртък адвокатите на 50-годишния германец подадоха иск във Върховния съд на Великобритания, съобщи bTV.

Носителят на шест титли от Големия шлем беше назначен за аташе на африканската страна по спортните, културните и хуманитарните въпроси в Европейския съюз през април тази година. Позицията му е обхваната от Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. Според нея германецът не може да бъде обект на каквито и да било съдебни производства без съгласието на външния министър Борис Джонсън и неговия колега в Банги, обясниха адвокатите му.

Заявлението за обявяване в несъстоятелност на Бекер беше направено от частните банкери Arbuthnot Latham & Co за дългове на германеца, датиращи от 2015 г. Според Би Би Си бившият №1 в тениса е преследван за "допълнителни активи".

"Решението за стартиране на процедура по несъстоятелност срещу мен беше несправедливо и неоправдано. Анонимни банкери и бюрократи ме накараха да направя напълно ненужно обявяване на несъстоятелност, което ми причини купища щети както от търговска, така и от професионална гледна точка - на мен и на моите близки", каза Бекер.

"Вече предявих искане за дипломатически имунитет, което всъщност съм задължен да направя, за да сложа край на този фарс и да започна да възстановявам живота си", допълни той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини