Сериозен тест за Федерер



14-03-2011 03:46 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Роджър Федерер премина през доста труден първи двубой на Индиън Уелс. Той се класира за трети кръг в надпреварата след успех със 7:5, 7:6(4) над руснака Игор Андреев (№96) след 94 минути игра. Така в следващата фаза ФедЕкспрес ще играе с Хуан Игнасио Чела (Аржентина, №32).

 

В голяма част от двубоя между Федерер и Андреев силите бяха изравнени, но в решителните моменти класата на швейцареца както обикновено натежа и той надви за четвърти път този опонент.

"В първи кръг човек не може да има кой знае какви очаквания, затова е важна преди всичко победата. Щастлив съм да се върна тук, където съм имал успехи през годините. Знам колко опасен е Игор и затова съм щастлив от успеха," коментира Федерер.

 

Андреев загатна още от началото на двубоя, че класирането му в ранглистата не отговаря на качествата, които притежава. С мощния си начален удар и форхенд той успя да бъде равностоен на Федерер в първите 10 гейма. Федерер обаче нанесе своя удар при 5:5, когато спечели осем поредни точки за 7:5. Последната точка от сета пък бе с първия му ас за срещата.

 

Втората част започна с пробив за Федерер, но Андреев много бързо изравни. Двамата отново се захапаха и тайбрекът този път бе неизбежен. В него Андреев сервираше при 4:4, но допусна детинска грешка. При 5:4 и два сервиса в своя полза, трикратният шампион в Индиън Уелс не сгреши и разочарова Мария Кириленко, която стискаше палци на своя любим.

 

Роджър Федерер и Хуан Игнасио Чела са играли пет пъти помежду си досега. Швейцарецът е безкомпромисен - 5:0 при това със само един загубен сет в тези срещи.

 

В тази част на схемата напред се придвижи и надеждата на американския тенис Райън Харисън. Той надви с 6:3, 7:6 Гилермо-Гарсия Лопес и така постигна втора победа над играч от топ 25. Той чака победителя от сблъсъка между Милош Раонич и Марди Фиш.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини