Тийм: Не се страхувам от Рафа, имам план



09-06-2018 09:54 | Николай Драганов

Доминик Тийм се класира на първия си финал в турнир от Големия шлем, но вероятно можеше да се надява и на малко по-лесен съперник от Рафаел Надал, при това на централния корт на "Ролан Гарос", където испанецът е триумфирал рекордните 10 пъти.


И макар да призна, че "Кралят на клея" е фаворит в мача, Тийм сподели, че няма от какво да се страхува. Австриецът е побеждавал два пъти Надал при последните им четири сблъсъка на клей и е единственият, който познава вкуса на успеха срещу Рафа на тази в последните две години.


"Той е големият фаворит срещу всеки. Въпреки това, аз знам как да играя срещу него. Имам план", сподели Доминик след победата си над Марко Чекинато. Австриецът достига за трети път до полуфиналите в Париж, но най-после качи още едно стъпало.
"Ще опитам всичко, така че моят план да проработи и тук, а не само в Мадрид или Рим", добави австриецът, който успя да победи Надал именно в испанската и италианската столица през миналата и през тази година.


"Ако искам да го победя, ще трябва да играя, както играх там. Но също така съм наясно, че тук е по-трудно. Той харесва условията тук повече от тези в Мадрид, със сигурност. Освен това форматът е различен - тук играем в 3 от 5 сета. Но аз няма да бъда играчът под напрежение", завърши австриецът.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини