1700 спортисти на работнически фест в Албена



06-06-2018 16:18 | Tennis24.bg

Над 1700 спортисти от 14 страни пристигнаха в курорта Албена, за да стартират в 15-ото издание на Работническия спортен фестивал с международно участие. Организатори на спартакиадата са Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ с председател Десислава Ягодин и КНСБ. В рамките на фестивала са и срещите от световният шампионат по плажен волейбол на Meждународната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (КСИТ).

Състезанията са от 7 до 9 юни (четвъртък до събота), а официалното откриване на феста е от 21 ч. на 6 юни (сряда) в спортната зала в Албена. Закриването на надпреварата е на 9 юни от 21 ч. в дискотека „Горски цар“ в курорта.

Във фестивала ще участват спортисти от Русия, Израел, Мексико, Украйна, Полша, Румъния, Македония, Литва, Португалия, Италия, Иран, Сърбия, Беларус и България.

Състезателната програма включва 19 спорта - мини футбол, плажен футбол, плажен волейбол, волейбол, маманет (пилотен спорт за България), боулинг, тенис, плажен тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, баскетбол, дартс, плуване, теглене на въже, плажна борба, петанк, спортна табла и вдигане на пудовка.

Най-масов ще е турнирът по минифутбол, за който са заявени 46 отбора. За първи път у нас ще има състезания по маманет – игра с топка само за жени, чийто правила са своеобразен микс между правилата на волейбола и народната топка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини