Надал след победа №900: Не се чувствам стар



05-06-2018 07:59 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал продължава безапелационния си поход към рекордна 11-та титла от "Ролан Гарос". Ден след 32-рия си рожден ден Рафа се наложи с 3:0 сета над Максимилиан Мартерер, а победата беше под №900 в ATP в знаменитата му кариера.


"Не се чувствам стар. Но съм на 32 и съм тук от 2003-та година, така че това е дълъг път, доста години", коментира Рафа. 


"Започнах много млад, това е факт. Но съм щастлив да бъда тук. Ако трябва да съм честен, наслаждавам се на всеки ден в тура и се надявам да продължа още известно време", пожела си испанецът.


Матадора коментира голямата победа на Диего Шварцман, който ще бъде следващият му съперник в Париж. Аржентинецът успя да осъществи първия си обрат от 0:2 сета, при това срещу гиганта Кевин Андерсън.


"Винаги е хубаво да го видя на четвъртфиналите, защото той е добър приятел, добър човек. Той е голям боец и съм щастлив да го видя да успява. Е, надявам се не твърде много", с усмивка добави Рафа по повод предстоящия им мач.


Носителят на 16 титли от Големия шлем вече има 37 поредни спечелени сета на "Ролан Гарос" - само четири по-малко от рекорда на Бьорн Борг между 1979 и 1981 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини