Чекинато не може да се събуди, отстрани и Гофен



03-06-2018 20:45 | Николай Драганов

Световният №72 Марко Чекинато постигна една от най-големите победи в своята кариера и се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". 


25-годишният италианец се наложи със 7:5, 4:6, 6:0, 6:3 над осмия в схемата Давид Гофен и се класира за първи път в кариерата си на такава фаза в турнир от Големия шлем.


"За мен това е сбъдната мечта, много съм щастлив", заяви Чекинато секунди след последната точка в мача срещу белгиеца.


В следващия кръг италианецът ще се изправи срещу шампиона от 2016-та година и бивш №1 в света Новак Джокович, който по-рано днес отстрани Фернандо Вердаско.


"За мен е удоволствие да играя срещу Новак на четвъртфинал на "Ролан Гарос". Сега трябва да се изкъпя, да си почина, да си помисля за този момент, защото емоциите в момента са повече, това е невероятно", коментира италианецът.


"Първият мач губех с 0:2 сета, а сега ще играя четвъртфинал. Победих Давид Гофен, който е един от най-добрите в света. Това е мечта, може би дори сън!", възкликна Чеккинато. В течение на турнира той отстрани и поставеният под №10 Пабло Кареньо Буста.


Неговият успех означава първа четвъртфинал за Италия на "Ролан Гарос" от седем години насам, а утре сънародникът му Фабио Фонини също ще опита да се класира за тази фаза. 


"Благодаря ви за подкрепата, форца Италия!", обърна се на родния си език Чекинато към публиката след края на мача. 


Шампионът от турнира в Будапеща през тази година успя да се възползва от умората в краката на Давид Гофен, който се наложи да не почива вчера. Вместо това белгиецът трябваше да доиграва мача си с Гаел Монфис, завършил с победа за Гофен в пет сета, но очевидно коствал доста сили на белгиеца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини