Серина: Нямам лоши чувства към Шарапова, но...



03-06-2018 09:38 | Николай Драганов

Серина Уилямс и Мария Шарапова ще се изправят една срещу друга в двубой от осминафиналите на тазгодишния "Ролан Гарос", а мачът е очакван с огромно нетърпение още след жребия. Бившите №1 в света имат 21 мача помежду си, като Серина е спечелила 19 от тях, включително последните им 18 мача.


Двете победи на Шарапова са от далечната 2004-та година, първата от които - на финала на "Уимбълдън". Последният им сблъсък беше преди две години и половина на Australian Open. Маша и Серина имат история не само на корта, но многократно са говорели една за друга и извън него, а в наскоро публикуваната автобиографична книга на рускинята има големи части, посветени на американката. 


"Мисля, че Серина ме намрази заради това, че бях слабичкото момиче, което я победи, противно на всички прогнози, на Уимбълдън през 2004-та", пише в книгата си Мария. "Мисля, че ме намрази, защото я видях в най-слабия и момент, най-вече ме намрази, защото я чух да плаче. Никога не ми прости", пише Шарапова.


След победата над Юлия Гьоргес, която класира Серина за дългоочаквания двубой, американката беше принудена да коментира твърденията от книгата на Маша.


"Мисля, че книгата беше 100% основана на слухове, което беше малко разочароващо. Плакала съм в съблекалнята много пъти след загуба и съм виждал много хора да го правят. Това е нормално, то показва страста и желанието ти да показваш най-доброто", коментира Уилямс.


"Мисля, че каквото се случва там, може би трябва да си остава там и не е задължително да говориш за това не особено позитивно в книгата си", добави тя.


"Нямам никакви негативни емоции спрямо нея, но отново казвам, че беше малко разочароващо да прочета всичко това книга. Много хора смятат, че имам специални чувства към нея, но това не е вярно. Мисля, че трябва да се насърчаваме взаимно, успехите на едно момиче трябва да бъдат вдъхновение за друго, казвала съм го многократно", продължи американката.


"Като фен  исках да прочета книгата и бях наистина развълнувана от нейното излизане, бях щастлива за нея. Но после книгата беше толкова много посветена на мен. Честно казано, бях изненадана от това. Казах си: окей, не очаквах да чета книга за себе си, а и всичко това не е особено вярно. Не знаех, че тя се интересува толкова много от мен или кариерата ми", подчерта носителката на 23 титли от Големия шлем.


Относно предстоящия двубой Серина коментира, че Шарапова е фаворит. "Със сигурност фаворитът по-скоро е тя. Тя играе отново повече от година, но това ще бъде нов тест. Това е една от любимите и настилки и тя винаги се представя много добре тук", коментира Уилямс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини