Луд обрат за Гофен на старта в Париж



28-05-2018 08:13 | Николай Драганов

Световният №9 Давид Гофен осъществи страхотен обрат на старта на "Ролан Гарос". Белгиецът стигна до победата срещу Робин Хаасе, въпреки че изоставаше с два сета и в крайна сметка спечели след 4:6, 4:6, 6:4, 6:1, 6:0.


Гофен достига поне до втори кръг за четвърта поредна година, където този път ще се изправи срещу младият френски талант Корентин Муте, който надигра за втори път от два мача помежду им ветерана Иво Карлович. 


"Беше хубава победа. Очевидно щом изоставаш с два сета, значи не си на прав път. Но съм щастлив, че успях да обърна нещата", каза след победата си Гофен. Белгиецът има различни спомени от Откритото първенство на Париж - тук той игра първия си четвъртфинал през 2016-та, но също така през миналия сезон беше принуден да се откаже в трети кръг след нелеп инцидент.


Белгиецът е считан за един от скритите фаворити за силно представяне, след като показа добра форма досега в сезона на клей. Той достигна до четвъртфиналите в два от трите "Мастърс" турнира в Европа, а също така игра полуфинал в Барселона, загубен от Рафаел Надал.


Слаб старт преодоля и Гаел Монфис, който участва на "Ролан Гарос" за 12-ти път. Французинът се наложи над своя сънародник Елио Бенчетрит с 3:6, 6:1, 6:2, 6:1. Финалистът от 2008-ма година ще се изправи в следващия кръг срещу словака Мартин Клижан, който надигра трудно Ласло Джере от Сърбия след 7:6(6), 4:6, 7:6(6), 6:1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини