Отказите продължават: Кириос също пропуска Ролан Гарос



Отказите продължават: Кириос също пропуска Ролан Гарос
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-05-2018 16:02 | Станко Димов

Ник Кириос е поредният тенисист, който отказа участие в Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“ в последния момент. Австралиецът написа емоционално съобщение в „Туитър“, в което се извини на привържениците си за взетото решение.

„За съжаление ще трябва да се откажа от „Ролан Гарос“. След консултация с моя екип и медицински лица решихме, че ще бъде твърде рисковано да изляза на корта и евентуално да играя 5 сета на клей, особено след като не съм играл близо два месеца“, написа Кириос.

„Работех здраво и отчаяно исках да играя на „Ролан Гарос“, който е много специален за мен турнир. Добрата новина е, че най-накрая не изпитвам болка в лакътя, тренирам здраво и очаквам с нетърпение да се завърна на корта на единично в Щутгарт“.

В първия кръг Кириос трябваше да се изправи срещу сънародника си Бърнард Томич. Неговото място трябяваше да бъде заето от Пражнеш Гунесваран, който обаче се оказа, че вече е напуснал Париж, за да участва на "Чаланджър" в Италия. Така осмият „щастлив губещ“ в турнира ще бъде друг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини