Пиронкова отново отпадна рано в Индиън Уелс



11-03-2011 23:19 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова за пореден път отпадна във втори кръг на Индиън Уелс и така не успя да постави личен рекорд в Калифорния. Тя бе победена от 70-ата в света Ализе Корне (Франция) след 7:5, 3:6, 6:2 и два часа и 40 минути игра.

 

В първия сет двете се представиха доста колебливо, особено когато сервираха. От общо 12 гейма в седем от тях имаше пробив. Въпреки многото си двойни грешки, Корне в крайна сметка се възползва от своя четвърти пробив в подаването на Пиронкова, и затвори сета на свой сервис - 7:5.

 

Вторият сет тръгна също толкова зле за Пиронкова, която след двойна грешка допусна да бъде пробита още в първия гейм. След това обаче тя стабилизира представянето си и не допусна повече колебания. Освен всичко бе подпомогната от Корне, която от 11 точки на втори сервис загуби 7 след двойни грешки. С два пробива Цвети стигна до 6:3 и изравняване на сетовете.


В решителния трети сет Корне започна да сервира отлично и това й помогна да вземе превес. Двете си размениха по един пробив в началото. Решителният момент настъпи при 3:2 за Корне, която проби и след това затвърди това си постижение за 5:2. Тя завърши убедително като пак взе подаването на българката - 6:2.

Така след поредната си загуба за сезона Пиронкова, която 33-а в света, пропусна нов шанс да натрупа точки за световната ранглиста и не след дълго може да изпадне от първите 50 в света.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини