Розуел: Кириос е най-големият враг на себе си



22-05-2018 10:33 | Николай Драганов

Ник Кириос трябва да подобри своето физическо състояние или рискува да не реализира големия си потенциал, заяви австралийската тенис легенда Кен Розуел. 


"По някакъв начин, той е най-големият враг на себе си", каза 83-годишният Розуел по време на церемония по повод 50-тата годишнина от втория си триумф на "Ролан Гарос" и първи от Откритата ера.


В момента Кириос се бори с възстановяването от поредна контузия, като не е сигурно дали ще бъде готов навреме за участие в Париж. 23-годишният австралиец ще провери нивото си по време на турнира в Лион през тази седмица, където ще участва на двойки с Джак Сок.


Ник не е играл от шест седмици и за последно беше на корта в Хюстън. Преди това той се представяше отлично и имаше 11 победи и 4 загуби, две от които от Александър Зверев. Според Розуел, Кириос може да сложи край на серията без големи титли за Австралия, само ако се фокусира върху физическата си подготовка.


"Ник е играчът с най-голям потенциал. В момента той има физически проблем, което не е негова вина, но определено трябва да работи повече за физическата си издръжливост. Не изглежда да играе дълги мачове. Бих се радвал, ако видя повече работа в тази посока", коментира Розуел.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини