Решено: Серина няма да е сред поставените в Париж



22-05-2018 09:51 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Серина Уилямс, която се оттегли от върха поради майчинство, няма да бъде сред поставените при жребия за тазгодишния "Ролан Гарос".


В последните месеци в света на тениса протече дискусия дали за дамите, които се завръщат след майчинство, не трябва да се въведе изключение и те да бъдат поставени при жребия за турнирите от Големия шлем. 


"През тази година отново официалните лица ще подредят жребия спрямо ранкинка на WTA. В този смисъл поставените ще зависят от ранкинга през тази седмица", обясниха от Френската федерация по тенис пред "Асошиейтед прес". Жребият за тазгодишния "Ролан Гарос" ще бъде изтеглен в четвъртък. 


Все пак Серина ще може да се възползва от правилото за "защитен ранкинг", което позволява да използваш своя ранкинг за участие в турнирите в началото на своето завръщане на корта след дълго отсъствие. Към момента американката е под №453 в ранглистата, като игра два турнира след завръщането си - Маями и Индиън Уелс, но отпадна рано, а след това се отказа от участие в Рим и Мадрид.


Вчера към идеята Серина да получи място сред поставените се присъедини и Мария Шарапова, макар двете да не таят особено топли чувства една към друга. "Бих приветствала такава промяна, ще бъде хубаво. Да се завърнеш след раждане на корта представлява невероятно усилие - физическо и емоционално и това ще е добра промяна", каза Маша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини