Зверев победи Тийм за трофея в Мадрид



13-05-2018 21:29 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

21-годишният Александър Зверев спечели трета „Мастърс“-титла в кариерата си с 6:4, 6:4  срещу Доминик Тийм на финала на Откритото първенство на Мадрид (7,191 млн.евро).

Третият в света германец от руски произход добавя 1000 точки за ранглистата на АТП и 1,190 млн. евро премия. Това бе първа победа за него на клей срещу 7-мия в света австриец от 4 двубоя. Саша не загуби подаването си в Мадрид.

В централната ложа на пълния 12-хиляден централен корт „Маноло Сантана“ до самия почетен директор бе кметицата на Мадрид Мануела Кармена, която трябва да разпише удължаване на договора на „Мутуа Мастърс“ за оставане и след 2021 година. Вдясно гледаха собственикът на турнира Йон Циряк с Борис Бекер и турнирният президент Жерар Цобанян, наблизо бяха футболистите Саул, Фелипе Луиш, М.Йоренте, Луиш Фиго, Тиаго Мендеш.   

Саша тръгна с пробив още в първия гейм, което се оказа достатъчно да го спечели за 36 минути. Двамата кандидати за лидерство в мъжкия тенис и успешни играчи на червено си вземаха подаванията, малко повече разигравания дойдоха в края на частта. Тийм натисна от дъното на корта, принуждавайки опонента да греши при свой сервис в деветия гейм (5:3), все пак Зверев се стегна с 3 директни точки (216 км/ч) и го затвори с втори сетбол.  

Доминик опита да раздвижи нещата с по-агресивни удари, но направи и грешки, сценарият се повтори 0:2 и 2:4. Повече емоции имаше в шестия гейм, когато сервисът на Зверев се разколеба и Тийм, мощно подкрепян, за малко да изравни. Саша се защити със смач и след минути разпери победно ръце. На мрежата той поздрави с приятелска прегръдка приятеля си Доминик, загубил втори финал поред в Мадрид. Кметицата и Циряк им връчиха трофеите.

Зверев и Тийм благодари специално на Маноло Сантана за организирането на силния турнир и шанса за състезателите. Саша отвори и шампанско за празника си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини