Шарапова на осминафинал в Мадрид след нова победа



07-05-2018 18:29 | Tennis24.bg

Бившата №1 Мария Шарапова се класира за осмифиналите в турнира в Мадрид след успех със 7:5, 6:1 над Ирина-Камелия Бегу.

 

мариМаша преодоля трудно начало и изоставане от 1:3, но върна пробива в шестия гейм, а в 6:5 в своя полза след дълъг и драматичен гейм стигна до скъпоценен пробив, който имаше цената на сет.


Във втората част рускинята също допусна пробив още в първия гейм, но след това бе истински господар на корта и не позволи на съперничниката си да спечели нито гейм повече. На осминафиналите Шарапова ще се изправи срещу Кристина Младенович, която надигра Чжан Шуай с 6:4, 4:6, 6:3.


„Беше тежък първи сет, в последните 6 гейма бях агресивна, успях да пласирам дълбоки удари. Радвам се, че спечелих", каза Шарапова на пресконференцията след двубоя, на която присъства и кореспондент на Tennis24.bg. 


"19 последователни точки е готино, не ми се случва често. Бегу харесва високите топки, добър играч е, може би надморската височина бе решаваща за победата", добави Шарапова относно края на втория сет, когато буквално прегази съперничката си.  


Кореспондентката на Tennis24.bg се поинтересува как Шарапова чувства сервиса си в момента и дали работи по него, след като в мача допусна 7 двойни грешки и имаше 58% вкаран първи сервис.


„Да, много неща са важни в тениса - разбира се, сервисът е едно от тях. 57 процента е по-добре от 47, например, ако са 60 ще кажете че е било добре... (смее се)", отвърна Маша. 


"Малки разлики са, от точка в точка, статистиките са различни. Не подавах добре както вчера, но го направих, когато трябваше. Сервисът е силно оръжие и може да постави под голямо напрежение съперника, но аз разчитам и да бъда агресива и да бележа уинъри в разиграванията", добави тя. 


"Здравето е от първостепенно значение за нас, всички сме преживяли контузии и моменти, в които не се чувстваме способни да излезем на корта. Отне ми време да осъзная позицията си във веригата, да направя промени в тима си, вярвайки, че ще ми донесе позитивни неща“, каза още рускинята.


В края Мария се отпусна, поговори за книги и бе любезна да разпише своята книга „Неудържима“ за кореспондентката ни, споделяйки, че писането и е доставило огромно удоволствие. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини