Рафа Надал: Тренирам с Димитров, защото сме приятели



07-05-2018 17:59 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Световният №1 Рафаел Надал започва своето 15-то участие на "Мастърс" турнира в Мадрид, където е шесткратен шампион и актуален носител на трофея. Рафа тренира от няколко дни в "Каха Махика" и днес бе първата му среща с медиите, отразяващи турнира, сред които и Tennis24.bg. 

 

„В началото винаги има процес на адаптация към кортовете, отскока на топката, климатичните условия. Аз обичам слънце и по-топло време", каза в началото Рафа. 


Той призна, че е доволен от представянето си в Монте Карло и Барселона, но сега е време за ново предизвикателство. "Опитвам се да се подготвя по най-добрия начин. Винаги е специално да играя у дома, трудно ми е да опиша специалната връзка с публиката тук", каза Надал. 


Надал бе питан и за подготовката си с водещи тенисити в "Каха Махика". „Ако не беше продуктивно, нямаше да тренирам с тях. Обикновено се уговарям с тези, с които имаме добри взаимоотношения и сме приятели – Тийм, Димитров, Гийермо, екипа ми и Марк Лопес, нормално е... Не съм притеснен, че мога да ги срещна по-напред“.

 

Относно неразбирателствата между Община Мадрид и турнирния собственик и заплахата състезанието да не се провежа повече в страната, Надал коментира: „Имаме събитие на световно ниво в един от водещите спортове, а да осигуриш подобна реклама на Мадрид и Испания е много трудно. Знам какво струва да получиш подобно събитие, много други искат и предлагат купища пари, но няма как, само 9 турнира от това ниво са... Ако се загуби правото, не мисля че ще се получи отново".


Въпросът кореспондентката на Tennis24.bg да сравни централните кортове в Барселона и Мадрид наречени на негово и на името на Маноло Сантана малко изненада тенисиста (бе зададен на английски), но Рафа отговори подобаващо: "Как да ги сравня? Те са тотално различни. Маноло е дал толкова много на световния спорт и тениса, конкретно, че естествено заслужава свой корт. Честно казано, вероятно аз също, заради постигнатото в кариерата ми. Винаги съм много щастлив да играя и на двата корта, страхотни са. Не играя с повече амбиция или мотивация на някой от тях, защото е винаги е пред родна публика със страхотна подкрепа от хората и на чудесни комплекси. Наслаждавам се на тези специални моменти“.  


Матадора се удиви и на въпроса за евентуален последен мач на приятеля си Фелисиано Лопес в турнира днес, ако загуби от Пабло Андухар, защото като официален турнирен директор от догодина няма да има право да се състезава: „Така ли? Това не го знаех... Фели имаше страхотни мачове и резултати тук. Помня един страхотен негов мач срещу Федерер, гледах го по телевизията. Цял живот играе тук. Предстои му тежък мач с Пабло, които идва с титла от Мароко, но да видим. Фели има страхотна кариера и съм сигурен, че бъде на високо ниво и като директор".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини