Надал: Главната ми цел е Ролан Гарос



04-05-2018 11:23 | Станко Димов

Рафаел Надал е под пара в разгара на сезона на клей. Световният №1 се намира в серия от 46 последователно спечелени сета на червени кортове. Началото беше дадено на „Ролан Гарос“ миналата година, след което Матадора записа чисти победи в двубоите за Купа „Дейвис“ и на турнирите в Монте Карло и Барселона. Рафа обаче е наясно, че серията все някога ще приключи.

„Всеки един случай, в който излизам на корта, има опасност да загубя. Уважавам изключително всеки един от съперниците си, защото всичко е възможно да се случи на корта. Щастлив съм от начина, по който се случват нещата за мен сега, особено след трудния старт на сезона и контузиите, с които се сблъсках. За Купа „Дейвис“, както и в Монте Карло и Барселона, нещата се случиха по възможно най-добрия за мен начин“, коментира Надал.

Идната седмица световният №1 ще трябва да защитава титлата си от турнира в Мадрид, където получава невероятна подкрепа от трибуните. Надал обаче е категоричен, че основната му цел е „Ролан Гарос“.

„Винаги е специално, когато играя у дома. Връзката ми с публиката тук е много специфична. Получавам уникална подкрепа, за която винаги съм бил благодарен“, коментира Надал.

„Много ми трудно да опиша какво точно чувствам, когато играя пред родна публика. Но в момента най-важната цел за мен е „Ролан Гарос“, каза Матадора.

Ако не успее да защити титлата в Мадрид, Надал ще загуби първото място в ранглистата за сметка на Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини