Гергана Топалова част от А отбора на света



Гергана Топалова част от А отбора на света
Свързани играчи
Тагове
01-05-2018 14:44 | Tennis24.bg

Българският тенис получи ново признание, след като от ITF съобщиха, че Гергана Топалова е сред петте избрани за „А“ отбора на света. Тя получи същата покана и през януари, когато участва на лагера и състезанията в Австралия.

В „А“ и „Б“ отборите са включени общо 17 таланти до 18-години, чиято подготовка и участие на „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“ при юношите и девойките е финансирано от Фонда за развитие на "Големия шлем" (GSDF).

При момичетата в „А“ отбора са още Даниела Висмане (Латвия), Сейда Нахимана (Бурунди), Мария Габриела Ривера Корадо (Гватемала) и Мариам Далакишвили (Грузия). Тяхна треньорка ще бъде  Роберта Бурзали от Бразилия, която през януари каза много ласкави думи за Гери в Австралия.

18-годишната Топалова ще пропусне частта от лагера и състезания на червени кортове.

„С моя екип решихме да се готвя у дома. Ще играя на турнира от „А“ категория в Милано от 21 май. След това се връщам в България, за да участвам в Държавното първенство до 18 години и след това заминавам на „Ролан Гарос“ с моя треньор Михаил Кънев“, обясни пловдивчанката, която в момента играе успешно на турнир за жени в Кайро.

Гергана ще се включи в лагера на „А“ отбора на света на 24 юни в Англия, когато започва подготовката на трева. От 1 юли тя ще участва на силния турнир в Роухемптън. На 7 юли започва девическият „Уимбълдън“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини