Исторически триумф за Габриела и Стефани Стоеви!



29-04-2018 15:05 | Николай Драганов

Габриела и Стефани Стоеви са новите европейски шампионки по бадминтон при женските двойки. Във финала българките победиха французойките Емили Лефел и Ане Тран с 21:12, 21:10 само за 42 минути и стигнаха до златните медали без загубен гейм в турнира, предаде "Дневник"


Сестри Стоеви постигнаха най-големия успех в историята на българския бадминтон. България никога не беше печелила дори медал в състезание от толкова високо ниво.


"Дори думите не могат да опишат как се чувстваме в този момент. Никога не се отказвай от мечтите си, защото имаш ли сърце и страст те ще станат реалност", заявиха сестри Стоеви след победата във финала.


23-годишната Габриела и 22-годишната Стефани стигнаха до златните медали в Уелва (Испания) по изключително убедителен начин. Освен че не загубиха гейм, в петте си мача по пътя към титлата те дадоха на съперничките си само 98 точки, или средно по 9.8 на гейм.


Българските бадминтонистки, които бяха поставени под №2 в турнира, победиха последователно германките Линда Ефлер и Олга Конон (21:16, 21:15), шведките Аманда Хогстрьом и Клара Нистад (21:13, 21:12), холандките Дебора Юле (21:8, 21:6) и датчанките Майкен Сьоренсен и Сара Тигесен (21:10, 21:18), преди да стигна до шестата си победа от шест мача срещу Тран и Лефел.


"Искаме да благодарим на нашия треньор Михаил Попов за невероятната му помощ и за това, че никога не ни остави да се откажем, когато ни бе трудно, на невероятното ни семейство, което винаги е до нас, независимо от всичко, на клуба ни IMBC92 за невероятната подкрепа, на нашия физиотерапевт Борислав Чонгов за невероятната помощ тази седмица и едно голямо благодаря на всички вас, които ни подкрепяте и вярвате в нас", заявиха още новите европейски шампионките.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини