Жребият е хвърлен! Джокович и Федерер отново заедно



09-03-2011 03:59 | Николай Драгиев

Точно както и на Australian Open Роджър Федерер и Новак Джокович попаднаха в една и съща половина на основната схема на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. В горната част пък се намират Рафаел Надал, Анди Мъри и Робин Сьодерлинг.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ!

 

При всички положения предстоят изключителни битки в Калифорния. За световния номер 1 Рафаел Надал първият по-сериозен тест вероятно ще дойде в трети кръг, когато той може да срещне Хуан Монако. В четвърти кръг Маркос Багдатис и Жо-Вилфред Цонга изглеждат най-опасните му съперници.

Същата тази част на схемата е доминирана от испанците. Давид Ферер, Николас Алмагро и Жил Симон изглеждат най-вероятните съперници на Надал в четвъртфиналите.

 

Анди Мъри, който може да бъде съперник на Матадора едва на полуфинал, ще трябва да премине до тази фаза срещу някои доста тежки съперници. Сред тях са Фернандо Вердаско, защитаващият титлата си Иван Любичич, Сам Куери, Томи Робредо, Александър Долгополов и Робин Сьодерлинг. Не трябва да бъде пропускан и Хуан Мартин дел Потро, който още във втори кръг може да играе с Любичич, а в четвърти със Сьодерлинг.

 

Финалистът от миналата година Анди Родик нямаше особено късмет. И то не за друго, а защото вероятно ще се наложи да се надиграва още в първите си два мача с негови добри приятели като Джеймс Блейк и Джон Иснър.

ИНДИЪН УЕЛС - ПЕТИЯТ НАЙ-ПОСЕЩАВАН ТУРНИР!

 

Непобедимият от началото на годината Новак Джокович има доста по-трудни съперници от Рафаел Надал например. Сърбинът ще започне с Андрей Голубьов или Флориан Майер. Ернест Гулбис, Лейтън Хюит и още няколко силни играчи го чакат по пътя към четвъртфинал. Там е най-логичен сблъсък с Анди Родик.

 

Роджър Федерер има сравнително лесни съперници за първите си два мача. След това пък може да видим интересен сблъсък между него младия талант Милош Раонич. Чилич, Вавринка и Бердих ще определят неговия съперник за четвъртфинал.

Така има огромна вероятност на полуфинал Роджър Федерер и Новак Джокович да определят в пряк сблъсък кой ще бъде №2 след турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини