Безапелационен триумф на Рафаел Надал



22-04-2018 17:14 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели за рекорден 11-и път титлата от Мастърс 1000 турнира на червени кортове в Монте Карло. На финала испанецът, поставен под №1 в схемата, се наложи с 6:3, 6:2 над Кей Нишикори след час и 33 минути игра.

Това е първа титла за Матадора през сезона и общо 31-а в турнирите от Мастърс 1000 сериите, по който показател той е едноличен лидер (Джокович е втори с 30). Успехът днес гарантира на Надал и запазването на първото място в ранглистата.

Идната седмица Надал ще търси защита на трофея в Барселона, където може да се изправи срещу Нишикори още в третия кръг в повторение на днешния финал.

Испанецът се намира в страхотна серия от последователно спечелени сетове на червени кортове – 36. Нещо още по-впечатляващо – във въпросната серия Надал не е загубил повече от 4 гейма в сет.

„Последните 4-5 месеца не бяха никак лесни за мен. Благодаря на моя екип, който през цялото време беше до мен и ме подкрепяше. Страхотно е, че отново съм на корта и спечелих титлата в Монте Карло – един от най-значимите турнири в света“, коментира щастливият шампион в интервюто на корта.

„Поздравления за Кей, който също имаше контузии в последните месеци. Аз много добре знам какво е да се върнеш на корта след пауза. Той се представи страхотно тази седмица. Пожелавам му всичко най-добро до края на сезона.

Специални благодарности на организаторите, спонсорите, публиката – на всички, които по някакъв начин са свързани с този турнир. Играя тук от 15 години, или повече, винаги съм се чувствам като у дома. Благодаря ви още веднъж, ще се видим следващата година“, каза още Матадора.

Нишикори, който започна седмицата като №36 в ранглистата, ще се изкачи до №21 в понеделник, 23-и април. За Надал това е общо 76-а титла в кариерата. За 7-и път испанецът печели първия си трофей за сезона в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини