Гофен засипа с похвали Димитров преди дуела им



20-04-2018 10:25 | Станко Димов

Давид Гофен се изказа изключително ласкаво за Григор Димитров преди днешния четвъртфинален двубой между двамата от Мастърс 1000 турнира в Монте Карло.

„С Григор играем често напоследък и тренираме заедно, особено на клей. Ние се познаваме добре, той винаги е труден съперник. Силен е физически и много добре се движи по корта. Много ми е трудно да го преодолея. Мисля, че не съм играл с него на клей.  Ще бъде първият ни мач. Каквото и да се случи, ние ще трябва да играем отново заедно на двойки и това няма да бъде проблем”, коментира белгиецът.

Димитров води с 6-1 победи в преките двубои. За последно те се срещнаха на полуфиналите в Ротердам, когато в началото на втория сет Гофен се отказа заради травма в окото, която получи след нелеп инцидент.

„След Маями тренирах здраво сезона на клей. Вече не мисля за проблема с окото. Ако чувствам, че нещо ме притеснява, никога няма да мога да се концентрирам върху тениса. Но сега съм свикнал с лещата и вече не мисля за това.

Правя упражнявам всеки ден и се опитвам отново да накарам и двете си очи да виждат еднакво добре. Работя, за да върна предишното си зрение. Минах много прегледи и лещата, която нося е много добра. Сега мога да забравя за проблема. Това беше целта”, добави белгиецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини