Джокович и Вайда се събраха в Монте Карло



15-04-2018 09:38 | Николай Драганов

Новак Джокович и Мариан Вайда официално ще работят заедно по време на третия за годината турнир от сериите "Мастърс" - надпреварата в Монте Карло. Новината беше ясна още преди дни, след като сръбски медии показаха, че двамата тренират заедно в Испания в подготовка за сезона на клей.


Засега все още не е ясно дали това партньорство ще продължи за постоянно или ще бъде краткосрочен ангажимент, като е възможно това да зависи и от представянето на Ноле в Монако. Вайда работи дълги години с Джокович и заедно двамата постигнаха най-големите успехи в кариерата на сърбина. Те се разделиха изненадващо през миналата година, но експериментът с Андре Агаси изглежда се оказа неуспешен за Ноле.


Така навръх Великден камерите изловиха възобновеното сътрудничество, а в Монте Карло за първи път официално Вайда ще тренира стария си приятел. Той вече беше около корта по време на тренировките на Ноле с Григор Димитров. Около него се намира и бившият №8 в света сънародник на Ноле - Янко Типсаревич.


30-годишният Джокович работи 11 години с Вайда - от юни 2006-та до май 2017-та година, като през 2013 и 2015 успя да спечели титлата в Монте Карло. През този сезон той все още не може дори да се включи в битката за финалните дни в турнирите, като е изиграл едва 6 мача и има 3 победи.


Жребият беше тежък за Ноле, като го изпрати в четвъртината на 10-кратния шампион Рафаел Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини