Серина: Не искам 24 титли, а повече



09-04-2018 16:22 | Николай Драганов

Завръщането на Серина Уилямс в професионалния тур след раждането не се развива по най-добрия начин, след като носителката на 23 титли от Големи шлем отпадна в трети кръг на Индиън Уелс и още в първи в Маями.


Въпреки това Серина призна, че се цели в още големи трофеи и дори не мисли за рекорда на Маргарет Корт от 24 титли, а за повече от това.


"Маргарет Корт има 24, но защо да искам само това, когато може да бъде спечелено още?", коментира американката в интервю за "Блумбърг".


"18 титли беше първата ми цел, защото Крис Евърт и Мартина Навратилова имат по толкова. Аз имах 17 и непрекъснато си повтарях - трябва да спечеля 18, трябва да спечеля 18. 


Поставих се под толкова голямо напрежение, че загубих три поредни много лошо. Разговарях с треньора си и той ми каза: Защо си обсебена от тези 18 титли? В това няма смисъл, всеки те гледа под лупа. Твоята цел трябва да бъде 30 или 40. 18 е твърде ниска цел", разказа Серина.


Говорейки за своето отказване някой ден, тя добави: "Мисля, че един ден просто ще се събудя и ще си кажа: Стига толкова. Когато това се случи, ще позная чувството, но за момента нямам такова чувство. Нямах го и през изминалата година, въпреки всичко, което се случи. Така че, когато дойде този момент, ще разбера".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини