Без проблеми за Гарбине Мугуруса в Монтерей



06-04-2018 09:11 | Tennis24.bg

Водачката в схемата Гарбине Мугуруса се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Монтерей (Мексико) с награден фонд 250 хиляди долара. Шампионката от Уимбълдън спечели срещу Алисън Риск (САЩ) с 6:2, 6:3.

След като спаси три възможности за пробив в маратонския първи гейм, който продължи около десет минути и премине през шест изравнявания, испанката доминираше до края. Тя завърши с 24 печеливши удара и само 8 непредизвикани грешки, за да триумфира за 83 минути на корта.

„Не беше лесно. Алисън е страхотна тенисистка и винаги е трудно срещу нея. Резултатът няма значение. Най-важното е, че се класирам за четвъртфиналите. Чувствах се добре. С течение на мача играех все по-силно“, коментира Мугуруса.

Следващата съперничка на испанката ще бъде поставената под номер 8 Айла Томлянович (Австралия), която се справи с руската тийнейджърка Ана Блинкова с 6:2, 5:7, 6:2.

Третата в схемата Леся Цуренко (Украйна) отказа участие зарази контузия на палеца на крака, което позволи на Даниел Колинс (САЩ) да продължи на четвъртфиналите без игра.

Колинс очаква мач срещу номер 6 Ана Богдан (Румъния), която спечели с 6:2, 6:3 срещу испанката Сара Сорибес Тормо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини